6 moderne eetetiquette-tips die u zullen helpen om u op uw gemak te voelen in restaurants |Martha Stewart

2022-09-23 21:48:46 By : Mr. Johnny chan

Het idee van eetetiquette klinkt misschien als een stoffig overblijfsel uit het begin van de vorige eeuw, maar goede manieren hebben zelfs hun plaats aan de meest moderne tafel."Als we kennis hebben van etiquette - die in feite kan worden samengevat als de do's en don'ts van gedrag - neemt de druk weg", zegt etiquette-coach Maggie Oldham."We hoeven ons niet af te vragen hoe we ons gepast moeten gedragen, en het stelt ons in staat om ons te concentreren op de belangrijkere onderdelen van de eetervaring: genieten van een lekkere maaltijd met vrienden, familie of zakelijke collega's en klanten."Of u nu de gastheer of gast bent bij het verjaardagsdiner van een vriend, een feestelijke familiebrunch of een belangrijk zakendiner, de onderstaande tips helpen u zich elke keer dat u aan tafel gaat comfortabel en zelfverzekerd te voelen.Gerelateerd: Dit zijn de 5 meest voorkomende fouten die hosts maken bij het instellen van een tafelIn de meeste situaties weet je waar je moet zitten: "Waar de gastheer je vraagt!"zegt Oldham."En als u de gastheer bent, wees dan bereid om uw gasten te begeleiden."Als je merkt dat je met de rest van je gezelschap ongemakkelijk rond een tafel zonder kaarten staat, vraag dan de gastheer om hulp of kies een stoel, behalve één.'Als je niet de gastheer of eregast bent, bijvoorbeeld de jarige, ga dan niet aan het hoofd van de tafel zitten', zegt Oldham.Of het gepast is om een ​​cocktail te bestellen, verschilt per situatie - je moet waarschijnlijk tequila-shots overslaan tijdens een bruidslunch, dus volg het voorbeeld van je gastheer."Als ze een glas wijn bestellen en je er een aanbieden, dan is het oké om ook een glas wijn te bestellen", zegt etiquette-expert Myka Meier, wiens oostkust-manieren-spreektour in oktober begint."Vergeet niet dat als ze je hosten en daarom betalen, je nooit wilt worden gezien als misbruik makend van deze situatie", zegt ze.Hoewel u niet de exacte cabernet hoeft te bestellen die uw gastheer heeft gekozen als u de voorkeur geeft aan een pinot grigio, moet u kiezen voor iets in een vergelijkbare prijsklasse."Als de gastheer een glas wijn bestelt, bestel je een glas wijn of een cocktail", zegt Oldham, "maar bestel geen Veuve Clicquot van $ 95!"Als je niet zeker weet of je het surf-and-turf voorgerecht of de burger met friet moet overwegen, laat dan degene die betaalt als eerste bestellen."Je kunt dit doen door te wachten - probeer, 'Hmm, ik ben nog steeds aan het beslissen'", zegt Oldham."Luister naar wat de gastheer bestelt en bestel iets in een vergelijkbare prijsklasse. Als de gastheer een pastagerecht van $ 30 bestelt, bestel dan niet de filet van $ 75."Deze techniek werkt ook voor een brunch met je schoonouders of een zakendiner, zegt Meier."Je zou geen driegangenmenu willen bestellen als ze maar één gang per stuk bestellen", zegt ze."En je wilt nooit het duurste van het menu bestellen als iemand anders je waarschijnlijk behandelt."De traditionele etiquette, zegt Meier, is dat "er niets op tafel komt tenzij het een onderdeel van de maaltijd is, dus geen telefoons, portefeuilles, handtassen of zonnebrillen."Stop het in uw zak of op een andere manier uit het zicht, zet het stil en als u een dringende oproep ontvangt, excuseer uzelf dan van de tafel voordat u antwoordt.Als je reden hebt om een ​​telefoontje te verwachten, zegt Oldham, bijvoorbeeld als je tween voor het eerst alleen thuis is;je hebt een nieuwe oppas aangenomen;of je hebt een familielid in het ziekenhuis - laat de rest van je eetpartners van tevoren weten.En haal tijdens de maaltijd ook geen tissues, lipgloss of een spiegel uit uw handtas: "Geen persoonlijke verzorging aan tafel", zegt Oldham."Handdesinfecterend middel of lippenstift aanbrengen, je neus snuiten of je haar naar achteren trekken, moet in het toilet gebeuren."Kort antwoord: Ja."De plaatsing van glaswerk en bestek is al meer dan 100 jaar niet veranderd", zegt Oldham."Links vorken, rechts messen en lepel; glazen rechtsboven het hoofdbord, broodbord links van het hoofdbord. Dit is belangrijk omdat je niet die van iemand anders wilt grijpen!"Als we allemaal weten welk waterglas en broodbord van ons zijn, zegt ze, vermijden we de lastige situatie om uit het glas van iemand anders te drinken en een nieuw glas te moeten aanvragen.En als je met meerdere vorken en messen wordt geconfronteerd?Werk gewoon naar binnen, gebruik het buitenste bestek voor de eerste gang, enzovoort.Eén regel is echter enigszins versoepeld, zegt ze: "Vroeger was het de juiste etiquette om altijd naar rechts te gaan", zegt Oldham over gedeelde hapjes, schotels in familiestijl en broodmanden."Nu zeggen wij etiquette-experts tegen onze klanten dat het er niet zoveel toe doet, als het gerecht maar in een kring wordt doorgegeven en iedereen het krijgt."Als u begint met passeren, gaat u naar rechts;als iemand anders de cirkel naar links begint, hoef je de stroom niet te onderbreken en iedereen van richting te laten veranderen."Degene die uitnodigt en gastheer is, is meestal degene die betaalt, wat betekent dat als iemand het restaurant kiest en je uitnodigt, ze iets hebben gekozen dat binnen hun budget valt", zegt Meier.Dit geldt voor afspraakjes, zakendiners - waarbij de verkoper meestal de persoon is die de maaltijd heeft voorgesteld - en voor verjaardagsdiners waar de gastheer trakteert.Natuurlijk is het splitsen van het tabblad ook een optie - en aanbieden om de kosten van de maaltijd te delen is het juiste om te doen."In sommige gevallen kan de groep betalen om de verjaardags-VIP af te halen en te behandelen", zegt Meier."Tenzij de persoon uitdrukkelijk zegt dat ze je behandelen, denk ik dat het in veel gevallen een aardig gebaar is om aan te bieden om te betalen wanneer de rekening komt, dus het wordt niet als verwachtend gezien."Als je van plan was om te hosten, maar je gast zou willen bijdragen, zegt Oldham, kun je accepteren."Als uw dinergast aanbiedt te betalen, kunt u hun aanbod één keer beleefd afwijzen", zegt ze, "maar als ze aandringen, bied dan aan om de rekening te splitsen."